Miljø & Grøn energi

Der ligger guld i din have

Greenenergy_garden

Det lyder måske lige overilet nok, men det er faktisk ikke helt forkert. Du kan nemlig spare mange penge ved at anvende din have til at lave varme til din bolig. 
Ja vidst, det er jo ikke decideret guld, der ligger og venter, men rede kontanter kan vel også bruges. Og disse rede kontanter kan du få mange flere af ved at investere i jordvarme. Et eksempel på gode jordvarmeanlæg kan du finde på siden www.jordvarmeanlaegpris.dk.

Hvad er jordvarme?

Jordvarme er meget som ordet antyder: Varme der er i jorden. Denne varme kan bruges til at varme dit hus op, og det kan også bruges til at varme det vand du bader i, op.

I og med, at det er jorden der står for varmen, betyder det, at du ikke skal ud og købe det via elvarme eller fjernvarme, og derfor kan du spare rigtig mange penge.

Jorden er varm af to grunde: Selve varmen fra jordens indre og varmen, som solen sender ned med sine stråler

Hvordan virker jordvarme?

Et jordvarmeanlæg består af to dele:

  • Jordslangen
  • Varmepumpen

Jordvarmen virker på den måde, at jordslangen graves ned i din have. I slangen cirkulerer der en væske rundt. Når denne væske opnår en temperatur på 5 grader, bliver den sendt ind til varmepumpen. Her opvarmes væsken til den ønskede temperatur, og herefter sendes væsken ind til husets varmtvandsbeholder, hvor vandet opvarmes og kan sendes ud i radiatorerne eller badet.

Fordele ved jordvarme

Det er en rigtig gode ide at investere i jordvarme. Der er følgende fordele:

  • Store besparelser på varmen
  • Miljøvenlig løsning
  • Kræver ingen vedligeholdelse
  • Er støjfri

Det er faktisk i flere tilfælde set, at du, ved at skifte til jordvarme fra oliefyr, kan skære op til 80 % af din varmeregning. Det er gevaldigt mange penge – og det er jo praktisk talt næsten ligesom guld.
Prøv at forestil dig, at du hvert år kunne spare 10.000 kroner ved at skufte til jordvarme. I praksis vil det sige, at du får en gratis ferie – hvert evigt eneste år.

Endvidere er jordvarme også meget miljøvenlig. Det er ikke 100 procent CO2 neutralt, fordi der skal bruges strøm, men en god tommelfingerregel er, at du kan skære halvdelen af dit CO2 udslip. Også værd at tage med.

Hvis du har et fyr på nuværende tidspunkt, ved du, hvor irriterende og krævende det er, at skulle påfylde brændsel konstant. Dette slipper du for med jordvarme, da det er selvkørende.