Privatøkonomi

Burde du investere I Bitcoin?

contentinfoBitcoin var det helt store talemne i 2017 da prisen steg fra 1000 $ i starten af året til næsten 20.000 $ i slutningen af året. Den faldt dog hurtigt derefter og mange som skyndte sig at investere imens at den steg følte sig måske en smule snydt.

Så spørgsmålet i dag er ”Burde du købe bitcoin?”.

Hvad er bitcoin?

Først om fremmest kan det stadig være fjernt for nogle hvad Bitcoin i overhovedet er. Bitcoin (BTC eller XBT) er en virtuel valuta og et online betalingssystem. Bitcoin er netop blevet tilføjet som betalingsmetode på den online gigant Paypal. Det bliver altså mere og mere udbredt som betalingsmetode og er også set som ”digitalt guld”, som mange investorer holder i deres portefølje.

Bitoin blev opfundet af en anonym Satoshi Nakamoto som udgav systemet som open source, hvilket betyder at alle kan bidrage til koden og det er også derfor vi har set såkaldte ”forks” hvor nye krypto valutaer opstår så som Bitcoin Cash (BCH).

Burde du købe bitcoin?

Der er allerede gået 3 år siden prisen på bitcoin steg eksplosivt og i skrivende stund er vi ved at overhale den tidligere højeste pris nogensinde set. Tiltroen til Bitcoin er steget igennem årene og det er ikke længere så fjernt fra mange som det var i 2017.
Mange mennesker er især blevet tiltrukket til Bitcoin grundet den ekspansive monetære politik som centralbankerne har kørt under COVID-19 nedenfor kan du se et billede af den amerikanske centralbanks balance opgørelse.

Bitcoin graf

Det som grafen ovenfor viser er hvordan central banken har printet billioner af dollars for at stimulere økonomien. Det kan man ikke med Bitcoin det skal mines og der er kun 21 millioner bitcoins som nogensinde vil være i omløb. Derfor vil de aldrig opleve den samme inflation som f.eks. USD kan. Flere og flere har mistet tiltroen til hvordan vi fører økonomisk politik og derfor er folk begyndt at flokkes tilbage til Bitcoin, hvorfor vi nu ser højere priser end nogensinde før.

Hvor kan man købe bitcoin?

Du kan finde de bedste steder at til køb bitcoins her. Det er vigtigt at du sørger for at købe dine bitcoins det rigtige sted da der er mange dårlige sider at købe på, hvor du enten betaler overpris eller bliver snydt. Find en god guide til anerkendte krypto handelsplatforme, der er massere af gode ressourcer derude.

Der er heldigvis rigtig mange gode og anerkende steder som også bliver reguleret af finanstilsynet i deres pågældende lande så som Coinbase.

Det billigste sted at købe bitcoin vil være på Kraken eller på eToro og vi kan varmt anbefale begge, da de er sikre og reguleret.

Konklusion

Hvis du aktivt investerer og er interesseret i krypto burde du eje en lille andel af bitcoin. Det er en god tilføjelse til en normal investors portefølje af aktier og eventuelt ejendomme. Det er en fantastisk måde at hedge sin risiko imod inflation og lignende, men da det er en meget volatil valuta er det en god idé kun at investere en mindre andel af ens portefølje, afhængigt af din personlige risikovillighed.