Rejser & Oplevelser

Bliv klar til at gå på jagt med disse 3 tips

contentinfoHar du altid drømt om at gå på jagt, og har du endelig besluttet dig for, at nu skal det være? Det kan være svært at komme i gang med jagt, og det er typisk de samme spørgsmål, der går igen: Hvordan kommer jeg i gang, hvilket udstyr har jeg brug for, og hvor finder jeg nogen, jeg kan gå på jagt med? Heldigvis kan du blive klogere på alt dette i denne artikel.

Tag et jagttegn

Før du må gå på jagt i Danmark, kræver det, at du har et dansk jagttegn. Når du tager jagttegn, skal du først og fremmest gennemføre jagttegnsundervisning. Dernæst skal du bestå en jagtprøve, og sidst men ikke mindst en skydeprøve. På Borger.dk kan du læse meget mere om processen, og hvordan du kommer i gang – det er nemt og ligetil.

Investér i ordentligt udstyr

Du kan ikke tage på jagt uden det fornødne udstyr. Har du det rette udstyr til formålet? For eksempel er et luftgevær til jagt et must-have til den nye jæger. Desuden er det også en god idé at investere i følgende udstyr til din næste jagt:

  • En god og holdbar kikkert.
  • Kamuflerende tøj, der samtidig er varmt og funktionelt.
  • En jagtkniv.

Det rette værktøj gør jagten så meget lettere – og sjovere ikke mindst. Jo mere erfaren du bliver, desto flere ting vil du desuden også opleve at få behov for, når du går på jagt.

Find nogle at tage på jagt med

Det kan være kedeligt at gå på jagt alene. Derfor arrangerer Danmarks Jægerforbund og diverse lokalforeninger rundt omkring i landet ofte arrangementer, der henvender sig til den nye jæger. Her får du altså mulighed for at samles med andre, der er lige så ny til at gå på jagt, som du selv er.