I disse dage drysser det med rødglødende blade, som lægger sig i et tæt lag over hele landet. Man skal være i yderst dårligt humør for ikke at trække på smilebåndet af den friske efterårsluft, den knasende lyd under støvlen og årets sidste pure solstråle. Efterår i Danmark er særdeles smukt.
Men når temperaturen hverken tillader en tur på stranden eller hen til nærmeste kælkebakke, hvilke aktiviteter skal man så få dagene til at gå med? Vi har et par forslag til aktiviteter, som kan underholde både børn og barnlige sjæle. Læs med her.
Besøg en offentlig bålhytte
Når efterårsvejret viser sig fra sin bedste side, hvor det ikke er alt for kold, solen stadig skinner lidt og det er tørt udenfor, så er det med at komme ud og nyde naturen. Her er masser at foretage sig og mangler du inspiration, så søg på Naturstyrelsens hjemmeside for inspiration.
Her kan du også finde et kort, hvorpå der er angivet alle de steder i Danmark med offentligt tilgængelige bålsteder og sheltere. I nogle af områderne kan du endda være heldig at finde en bålhytte, som står dig frit for at benytte.
Dét som gør netop en bålhytte så essentiel, er muligheden for læ – både for bedre at holde gang i ildstedet, men også for at sikre læ til hele familien, hvis det omskiftelige vejr pludselig skulle vise sig fra en mindre hyggelig side.
Bag snobrød over ilden
At lave snobrød over åben ild er én hyggelig efterårsaktivitet for hele familien. Duften af bål, smagen af lidt for brændt brød, den friske vind og varmen fra bålet – det er som balsam for sjælen. Snobrød kan med fordel tilberedes i en bålhytte, hvor hyggen for alvor kommer til sin ret, når man sidder side om side rundt om det lille bål, indkredset af hyttens trævægge,
Snobrød er desuden super let at lave. Alt du skal bruge til 10 snobrød er:
- 25 g gær
- 3 dl vand
- Groft salt
- 500 gr hvedemel
- 10 afbarkede pinde
Gæren smuldres i det lunkne vand, hvorefter salt og hvedemel gradvist æltes ind i dejen. Lav gerne dejen hjemmefra, så den også kan hæve i 30 minutter. Ved bålhytten trilles dejen til 10 tynde pølser, som dernæst snoes i et tyndt lag om pindene. Bag herefter brødene over ilden, til de er gennembagte og gyldenbrune.
Lav den fineste kastanjekrans
Hvis I alligevel har bevæget jer ud i skoven på jagt efter en bålhytte, så husk et par tomme poser. Dem kan i fylde op med kastanjer, som kan bidrage til endnu mere efterårshygge, når I atter er vendt hjem. Særligt de mindre børn, vil finde stor glæde ved denne aktivitet.
De fleste kender nok til at lave kastanjedyr, men det kræver en skarp genstand til at prikke hul i kastanjerne. Derfor er det ikke en optimal aktivitet for de mindste børn i flokken. I stedet kan i lave kastanjekranse, som blot kræver en sivkrans, en masse kastanjer, agn, kogler og lignende samt en limpistol. Disse limes på præcis som det passer jer og voilá – en smuk kastanjekrans er skabt.