Bolig

7 nemme idéer til at opdatere dit køkken-alrum

Giv dit køkken alrum et friskt pust med møbelpolstring

Giv dit køkken alrum et friskt pust med møbelpolstring

Har dit køkken set bedre dage og trænger det til er friskt pust? Den gennemsnitlige køkkenrenovering koster svimlende 125.000 kr. og de mere fine af slagsen koster gennemsnitligt 365.000 kr. Det er mange penge.

Men du behøver ikke tømme opsparingen eller optage et nyt lån for at give dit køkken-alrum nyt liv. Uanset om du har boet i dit hjem i årevis, eller du lige har fået nøglerne, kommer her nogle nemme og billigere måder at fornye køkkenet uden at skulle igennem den helt store renovering.

1. Installér nye greb

Udskiftning af skabsgreb er en af de nemmeste og hurtigste opdateringer til køkkenet. Det er en lille detalje, men det kan ændre køkkenets udtryk markant. Se efter farverige muligheder eller børstet stål.

2. Overvej at male dine skabe og låger

Nye skabe og låger er dyre, så giv i stedet dine skabslåger et nyt lag maling. Citruslignende farver – orange, gul og grøn – er gode til køkkenet.

3. Mal én af væggene en anden farve

Er tiden knap? Det er hurtigt male en enkelt væg (i stedet for alle), og det kan gøre en verden til forskel. Forsøg dig med en mørkere farve, end du normalt ville vælge. Gå helst mindst to nuancer mørkere (eller lysere) end de andre vægge.

4. Opfrisk dine møbler

Det er ikke nødvendigt at købe nye møbler, hvis dine egne stadig er fuldt funktionsdygtige. Det kan være de bare har brug for en kærlig hånd.

Der er ikke noget en god omgang maling eller ombetrækning af spisebordsstolene ikke kan klare. Dine møbler ser ud som ny, og du kan sætte dig eget præg på dem.

5. Opsæt en stænkplade eller et vægpanel

Det er ikke bare praktisk – det er også super smart. En stænkplade eller et helt vægpanel bag komfuret kan friske dit køkken op uden at det koster særlig meget. Samtidig er du beskyttet mod at snavs og fedt sætter sig fast i vægmalingen – det er et mareridt at gøre rent igen, når først det har sat sig.

6. Udskift bordpladen

Det er billigere end du tror – og det kan få kedelige skabslåger til at se mere specielle ud. Man kan få en helt ny bordplade i laminat til 300 kr. Hvis det er noget tid siden, du har shoppet laminat sidst, kan du forberede dig på en positiv overraskelse. Laminatplader er nemlig blevet meget flottere og mere autentiske i de seneste år. Du kan f.eks. få en bordplade, der ligner marmor på en prik.

7. Læg et tæppe under spisebordet

Tæpper bruges ofte i stuen og soveværelset, men de er også rigtig flotte og funktionelle i køkkenet. Her tjener tæppet det dobbelte formål at gøre rummet mere æstetisk og give et ekstra lag af beskyttelse under stole og bord.