Business & Iværksætteri

5 tips når du skal søge et job

Husk dette når du skal søge job

Har du problemer med at finde jobbet, som passer lige til dig. Måske har du bare svært ved, at komme igennem nåleøjet og få lande et job i den branche, som du synes er perfekt for dig? Der kan være mange grunde til, at du ikke får jobbet, og det kan være svært at finde en løsning på problemet.Her kommer fem tips til dig, som søger job, men mangler lidt inspiration.

1 Tag et ordentligt foto

Et billede siger mere end tusind ord, hvilket også gælder når du sender en ansøgning afsted. Har du ikke et ordentligt billede på din ansøgning, kan du risikere at blive valgt fra. Giv dig derfor tid til, at få taget et professionelt billede, som kan bruges på ansøgningen. På billedet er det en god idé, at du har noget pænt tøj på – noget du ville tage på til en samtale er et godt udgangspunkt.

2 Opret dig på LinkedIn

Har du ikke allerede gjort det, så se at komme i gang. Flere og flere personer finder job gennem LinkedIn. Virksomhederne slipper for at betale for en annonce på jobportalerne, og lader derfor bare deres opslag stå på LinkedIn. Er du allerede på LinkedIn, så sørg for at din profil er opdateret. Du kan eventuelt bruge dit nye professionelle billede, så din LinkedIn virker professionel.

3 Tilmeld dig et vikarbureau

En god vej til et fast job er gennem et vikariat. Den nemmeste måde at finde et vikariat er gennem et vikarbureau, som kan forbinde dig med virksomhederne der søger. Ved at komme ud og arbejde i en virksomhed, får du muligheden for at vise dig frem. Herefter kan det være meget nemmere at lande et job, da virksomheden kender dig og du kender dem.

4 Gør din ansøgning anderledes

Når du afleverer en ansøgning er det i princippet bare et stykke papir, som beskriver dig. Derfor kan det være rigtig svært at skille sig ud fra mængden. En fælde er at starte på den meget formelle måde. Personen som skal læse ansøgningerne. har formentligt læst indledningen “jeg henvender mig på baggrund af stilling som…” 100 gange før. Start på en anden måde, som gør du bliver husket og skiller dig ud. En spændende ansøgning vidner om en spændende person.

5 Lav noget frivilligt

Det at lave frivilligt arbejde er en måde at skabe sig et netværk på. Det behøver ikke at være branche relevant, men blot det at du kommer ud og møder nye mennesker, er med til at skabe dig et netværk, som muligvis kan bruges på et senere tidspunkt. På samme tid er det også en måde at tilføje noget til din LinkedIn profil, CV og ansøgning. Sidst men ikke mindst er det givendeat hjælpe andre af fri vilje, hvilket mange arbejdsgiver ser som en positiv ting.

Det var fem hurtige tips, som kan hjælpe dig med at finde dit næste job – God jagt!