Business & Iværksætteri

5 råd til at motiverer medarbejdere.

Sådan motiverer du dine medarbejdere
Føler du at dine ansatte har mistet gnisten eller ikke køre så effektivt som de kunne, så er det højst sandsynligt fordi de mangler noget motivation. Som chef står du med muligheden for at booste dine medarbejdere eller at piske dem når effektiviteten falder, at motivere er dog uden tvivl en mere gavnlig og langvarig måde at øge effektiviteten.

1. Dine medarbejdere er mennesker

For nogle chefer kan man hurtigt blive blændet og blot ser sine medarbejdere som nogle der skal arbejde, uden rigtigt at tænke over at de er mennesker med følelser og meninger. Hvis derfor gensidig respekt overfor dine medarbejdere og gør opmærksom på at du ved de arbejder hårdt. Du kan ligeledes lave walk-abouts som er set succesfulde når man taler om at skabe en mere positiv og effektiv arbejdsplads. Når du laver walk-abouts går du blot rundt lidt i de forskellige afdellinger og taler med medarbejderne, hvordan de har det og måske om deres børn klare sig godt.

2. Giv anerkendelse

For en medarbejder er det et kæmpe klap på skulderen og en stærk motivations faktore når chefen påpeger at man har klaret en opgave eller et projekt godt. Sørg derfor for at bruge 5-10 minutter en gang i mellem på at give et klap på skulderen til en der fortjener der. Men dette betyder jo at du skal holde øje med hvad der foregår i virksomheden? Det er helt korrekt og det vil belønne dig i sidste ende at du har lidt viden om dine medarbejdere og produktionen i virksomheden.

3. Spred glæde og arbejdsmorale

Du er chefen og er derfor også den største rollemodel på arbejdspladsen, sørg for at du fylder skoene ud. Hav et godt humør og spred glæde. Det vil uden tvivl smitte af hvis du kommer frisk, glad og klar til at arbejde. Få dine medarbejdere til at føle sig som et team.

4. Pauser er ikke spildte penge

Holder din medarbejder de rette pauser, vil de arbejde langt mere effektivt og målrettet. Frisk luft er i højgrad undervurderet. Gør det til en daglig eller ugentlig vane at holde 5 minutters fælles pause, hvor du henter alle dine medarbejdere udenfor til lidt frisk luft. De vil elske dig for det.

5. Lær af fejl

Hvis en medarbejder fejler, har mange tendens til at nedgører eller blive sure. Dette er en meget destruktiv kultur. I stedet skal man give plads til fejl og sørge for at det bliver delt så de andre på kontoret ikke laver de samme fejl. I vil blive stærkere og stærkere som en samlet flok.