Diverse

5 råd til at blive en bedre guitarist

Bliv en bedre guitarist

Som guitarist kan man hurtigt finde sig selv i position, hvor man spiller de samme sange om og om igen og ikke føler, at man bliver bedre. Det kan der være mange grunde til. Måske mangler man motivationen til at lære nyt, måske føler man ikke, at man er god nok, eller måske mangler man lidt inspiration.

Desværre bliver du ikke en bedre guitarist af at læse om guitarrelaterede emner på nettet. Det kræver, at du finder spaden frem og kommer i gang med at terpe skalaer. Heldigvis behøves det hele ikke være så trist, for det kan faktisk hurtigt blive sjovt at øve sig.

Hvis du sidder med følelsen af, at sidde fast i den samme trivielle rundgang, så er du kommet til det rette sted. Vi giver dig nemlig fem gode råd til få mere ud af dit guitarspil i hverdagen. Med de her råd bliver det både sjovere og mere udfordrende at spille guitar, men gør dig frem for alt også bedre på dit instrument.

 

1. Start til guitarundervisning

Nu tænker du sikkert, at det er dyrt, og det er ligegyldigt, når man alligevel kan finde det hele på nettet osv. Men det kan virkelig betale sig at tage nogle guitarlektioner. Først og fremmest får du en sparringspartner, der kan fortælle dig, hvad du har brug for at øve, og hvad du ikke har brug for at øve. For det andet kræver øvelse ofte noget disciplin, og det kan en underviser give dig, hvis du skal stå ansigt med ham eller hende i næste uge.

 

2. Lær én ny ting ad gangen

Det sker ofte, at man enten vil lære for mange nye ting på én gang eller kun husker på at øve det, som man allerede kan. Hvis du gerne vil se resultater, bør du sætte et mål ad gangen og vente til med at gå i gang med nye øvelser, indtil du kan spille det, som du har sat dig for at lære at spille.

 

3. Organisér dine øvelser

Hvis du alligevel bruger en masse tid på at læse om guitarrelaterede emner på nettet, kan du ligeså godt få noget nyttigt ud af det. Brug tiden på at finde øvelse til teknikker som du kunne tænke dig at lære og gem dem i en mappe.

Lad os sige at du gerne vil lære en bestemt skala, så bør du tage de øvelser, som du har fundet til den her specifikke skala og gemme den i en mappe for sig. Når du så tager guitaren frem næste gang, vælger du én af øvelser fra den mappe, den næste øvelse i rækken i morgen, den tredje i rækken i overmorgen osv.

 

4. Sørg for at øve konsekvent

Noget af det vigtigste man kan gøre, når man gerne vil blive en bedre musiker, er at lave nogle faste rutiner for sin øvning. Det handler nemlig om at minimere den spildtid, vi ofte bruger på at finde frem til, hvad vi godt kunne tænke os at lære.

Efter du har organiseret dine øvelser, kan du fuldkommen planlægge, hvornår du skal gøre hvad. For eksempel kan du sige, at du bruger hele januar på at lære doriske skalaer, mens februar måned bliver dedikeret til ioniske og så fremdeles.

 

5. Lad være med at øve

Dette skal ikke forstås som, at du bliver en god guitarist af ikke at spille guitar. Det skal forstås som, at vi alle har brug for at finde motivationen til at spille på den ene eller anden måde. Jeg vil opfordrer dig til at tage ud og se nogle andre spille. Helst nogen, der er langt bedre end dig selv. Det giver i hvert fald altid mig lysten til at spille og blive bedre.

Kunne du godt tænke dig at lære at spille guitar? Så klik her og lær mere.