BoligMiljø & Grøn energi

5 gode tips til at nedsætte dit energiforbrug

large-copper-177378_1280

Der er mange måder, hvorpå du kan opnå besparelser i din hverdag. Én af metoderne er at nedsætte dit energiforbrug. De fleste boligejere mener nok, at deres el- og varmeregninger godt kunne nedsættes, da dette for mange er en stor post i budgettet.

De fleste af os, ved nok også godt, at vi ikke altid er helt så sparesomme med energien, som vi egentligt burde og ved nok også, at vi både kunne påvirke miljøet positivt og spare en masse penge, hvis vi tænkte lidt mere over det. Her er 5 lette råd til, hvordan du kan komme godt i gang med at spare på energien og dine penge.

1) Spar på strømmen:

Alle har en idé om, at apparater, der står på stand-by, bruger en masse strøm. Det er dog også besværligt at gå og slukke alle elektroniske apparater enkeltvis i hele huset, hver gang man går ud af døren. Derfor bør du investere i en elspareskinne, hvor du kan slukke al elektronik på én gang.

2) Få udskiftet dine energikilder:

Mange har opvarmet med olie eller el i deres bolig. Det er nogle af de dyreste måder at varme op på, og du kan spare rigtig meget ved at skifte til naturgas eller pillefyr. Selvom udskiftning koster meget, vil du kunne spare så meget varmeregningen, at det på få år vil være tjent hjem.

3) Spar på vandet:

Du kan spare enormt meget ved bare at cutte 5 minutter af din brusetid – især på samfundsmæssigt niveau. Benyt dagligt brusebad i stedet for et karbad, da det i gennemsnit bruger 6 gange så meget vand.

4) Spar på lyset:

Lyset i din bolig brænder mange tusind timer om året, derfor kan du også let spare mange penge. Det er vigtigt, at du gruger A- eller A+-mærkede pærer i stedet for glødepærer. Derudover er det vigtigt, du slukker lyset efter dig – også bare når du går ud af et rum.

5) Spar på hårde hvidevarer:

Ligesom med lyset er det vigtig, at du investerer i energibesparende maskiner i din bolig. Vælg køleskab, fryser og opvaskemaskine med energimærke A+++ og vælg en ovn med energimærke A.

Disse 5 råd er en god måde at komme igang med at spare penge, plus du skåner miljøet. Husk en lille forskel i dit hjem kan give en stor forskel i det lange løb. Hvis du vil vide mere om, hvordan du kan spare på energien så læs mere på www.groenthus.dk