Bolig

3 typer badeværelsesgulve, du bør overveje

Skab et moderne badeværelsesgulv nemt og billigt med beton maling fra Conteco

Badeværelset hører uden tvivl til blandt hjemmets vigtigste rum. Her tilbringer den gennemsnitlige dansker omkring 45 minutter under bruseren hver uge eller godt og vel 130 dage på et helt liv. Dette er naturligvis ikke medregnet de knap 90 dage, som gennemsnitsdanskeren bruger på toilettet i løbet af sit liv.

Derfor giver det også god mening at give badeværelset en ekstra kærlig hånd, når man renoverer eller bygger nyt. Her er gulvet en af de helt fundamentale dele, der skal være på plads, inden man tænker på vægge, armaturer, elementer eller pyntegenstande.

Det er helt anderledes at vælge badeværelsesgulve sammenlignet med andre gulve i hjemmet. Du skal nemlig tænke på, hvor modstandsdygtig gulvet er over for de store vandmængder. Derfor får du her en guide til, hvordan du får valgt det bedste moderne badeværelsesgulv til dine behov.

1. Laminatgulv

Selv om man ikke skulle tro det, er laminatgulve særdeles velegnet til badeværelser. Det er endda til trods for, at laminatgulve ikke er andet en resin imprægneret papir, der lægges oven på en eksisterende overflade.

Dog skal du være varsom med at bruge alle laminattyper til brusenicher, da det er meget svært at få fuldstændig vandtæt. Til gengæld får du et billigt badeværelsesgulv, der er let selv at klikke på og udskifte, og som er let at rengøre.

2. Stengulv

Der findes mange forskellige typer af sten, der er velegnede til badeværelser. Granit, marmor og kalksten er blandt de typer, der oftest ses i badeværelser. Stengulve er uhyre eksklusive, men ligner også en million, når først de er blevet lagt.

Så har du råd til et stengulv, får de er æstetisk smukt, hårdt og slidstærk gulv, der er let at rengøre, og som har en høj gensalgsværdi. Som udgangspunkt er stenene dog kolde, men det kan løses ved at lægge varme i gulvet. Husk at sandblæse dit stengulv, så du undgår, at det bliver for glat.

3. Porcelæn og keramiske tegl

Porcelæn er muligvis den bedste type badeværelsesgulv. Det er hårdført, vandtæt, flot og ikke mindst billigt at få anlagt. Man kan næsten sige, at det har alt det bedste fra flere verdener. Desuden kommer det i alverdens former og farver.

Porcelæn hører til i familien – keramiske tegl – og de enkelte typer defineres blandt andet ud fra deres evne til at undgå at absorbere vand. Førend noget kan kaldes porcelæn, skal absoberingsraten eksempelvis være under 0,5%.

På samme måde som stengulvet bliver keramiske tegl hurtigt kolde, og det er derfor en fordel at få anlagt gulvvarme, hvis man ikke vil have kolde fødder. Dertil er overfladen temmelig glat, hvorved man skal være mere varsom. I den sammenhæng giver mindre tegl en mindre glat overflade sammenlignet med store tegl.