Business & Iværksætteri

3 tips til valg af webhotel

Det skal du vide, når du vælger webhotel

Har du netop lavet din egen hjemmeside eller webshop, og er du på udkig efter det perfekt webhotel til den rigtige pris, så læs med i denne artikel, hvor vi giver dig 3 tips til at vælge det rette webhotel til dig og din hjemmeside.

1 – Prisen

Prisen på webhoteller er, som med så meget andet, forskellig fra udbyder til udbyder, men langt det fleste steder koster det mellem 9 og 20 kr. per måned + oprettelse nogle steder. Pris og kvalitet hænger også sammen indenfor webhotelverdenen, og det kan derfor ikke altid betale sig, at vælge den billigste udbyder man kan finde. Dog er der rigtig mange discount-udbydere på markedet, som faktisk leverer nogle virkelig gode webhoteller, som faktisk nogle gange næsten er bedre end de dyrere alternativer.

Hvis du har fundet dig et webhotel, som du synes passer til dine behov (og pengepung), så kan det ofte også betale sig at søge på Google efter rabatkoder til netop det webhotel. F.eks. søgte vi på UnoEuro rabatkode og fandt her hurtigt en rabatkode, som giver 3 måneders gratis hosting hos UnoEuro.  På den måde kan du få et allerede billigt webhotel endnu billigere.

2 – Vælg den rette teknologi

Når du vælger webhotel, så er det vigtigt, at du vælger et webhotel, som rent faktisk passer til den teknologi der driver din hjemmeside.

Typisk findes der to typer teknologier som enten er Microsofts .NET eller open source PHP og MySQL. Alt efter hvad din hjemmeside er bygget op med, så er det vigtigt, at dit webhotel understøtter den givne teknologi. Det giver sig selv – er din side bygget op med .NET, så skal du vælge et .NET webhotel. Er den bygget på med PHP og MySQL, jamen så er det det du skal vælge. Nogle webhoteller, som f.eks. UnoEuro, tilbyder webhoteller til begge teknologier, og det er derfor vigtigt, at du får valgt rigtig, når du bestiller hos dem.

Er din hjemmeside eller webshop lavet i eksempelvis WordPress, Prestashop eller Joomla, så er det teknologierne PHP og MySQL du skal gå efter, da disse systemer er bygget på denne type teknologi. Desuden kan du med fordel finde et webhotel, som tilbyder en 1-click-install til netop disse hjemmesidesystemer, da dette vil gøre det langt nemmere for dig at få opsat din hjemmeside, når først du har webhotellet på plads.

3 – Kundeservice og support

En tredje ting som er vigtigt at have med i overvejelserne når man køber hosting er, hvor god service og support er hos den givne udbyder. Nogle webhoteller er nemlig langt bedre til at supportere og hjælpe dig end andre, og er du ikke voldsomt IT-kyndig, kan det være rart at have en god support at trække på når tingene driller. Her kan det anbefales at bruge trustpilot til at tjekke, hvem der er det bedste webhotel samt hvor god kundetilfredsheden er hos udbyderne imellem. Vælg den udbyder, som har en høj trustpilot score og en fair pris!